Verhuur van luxe vakantieappartementen

    • NL
    • EN
    • BR

Verhuur van luxe vakantieappartementen

  Informatie

Fortaleza is de hoofdstad van de deelstaat Ceará in het noordoosten van Brazilië. Het is één van de meest populaire Braziliaanse vakantiebestemmingen. Omdat het dicht bij de evenaar ligt, is het zeewater er altijd lekker warm. Gedurende de zomertijd Is het in Fortaleza 5 uur vroeger dan in Nederland, gedurende de wintertijd 4 uur.

Hoe kom je daar?

Omdat Fortaleza aan de noordoostkust van Brazilië ligt, is het vanuit Europa minder ver vliegen dan naar de meeste andere Braziliaanse bestemmingen. Als je al in Brazilië bent, kun je een binnenlandse vlucht of een bus nemen. Vliegen vanaf Amsterdam naar Fortaleza kan met Tap Portugal (via Lissabon) of met Condor (via Frankfurt).
of nu rechtsreeks via onze "eigen"  KLM !

  Weer

  Ligging

  Fortaleza geschiedenis

De stad is gesticht in 1611 door de Portugees Martim Soares Moreno die verliefd was op het Indiaanse meisje Iracema. José de Alencar heeft hierover een beroemde roman geschreven. Aan het strand Praia do Mucuripe staat een standbeeld van een Iracema die wacht tot haar geliefde zeeman terug komt. 


Iracema en Martim Soares Moreno  standbeeld Iracema


In 1823, kort nadat Brazilië onafhankelijk was geworden, gaf de Braziliaanse keizer stadsrechten aan Fortaleza. De naam van de stad veranderde hierbij in Fortaleza de Nova Bragança. Fortaleza werd in deze eeuw de haven waar vandaan Brazilië katoen exporteerde naar het machtige Britse rijk. Hierdoor werd Fortaleza economisch steeds sterker zodat het uiteindelijk de hoofdstad van Ceará werd.

 

Stad
De Praça do Ferreira is het belangrijkste stadsplein. Hieromheen zijn winkels, restaurants en bioscopen.


Praça do Ferreira   Praça do Ferreira    Praça do Ferreira   Praça do Ferreira


De Praça José de Alencar is genoemd naar de schrijver, advocaat en politicus José de Alencar die een roman over de stichter van Fortaleza heeft geschreven. Het plein is aangekleed met prachtig groen en er zijn diverse straatartiesten actief. Aan het plein ligt het gelijknamige José de Alencar Theater dat in 1908 was gebouwd. 
 

Cultuur
Het Museum van Kunst en Volkscultuur (Museu de Arte e Cultura Popular) is gelegen in de Rua Senador Pompeu vlakbij het strand. Het museum bevindt zich in een enkele grote kamer van het Centro de Turismo waarin volkskunst, culturele voorwerpen en boten zijn opgesteld. 
 

Het nieuwe Centro Dragão do Mar de Arte e Cultura organiseert veel culturele activiteiten. Het heeft onder andere een museum voor kunst. Het museum bevindt zich in de Rua Dragão do Mar vlakbij het strand Praia de Iracema.

 

Fort Schoonenborch
Van 1630 tot 1654 hadden de Nederlanders het noordoosten van Brazilië bezet. In 1649 bouwden zij het Fort Schoonenborch. Nadat het gebied door de Portugezen werd heroverd, werd dit fort omgedoopt in Fortaleza de Nossa Senhora da Assunção.


Het fort "Dos Reis Magos" bij Natal is ook  verbouwd en bezet geweest door Nederlanders.
Het heeft een aparte 5 kantige vorm, is in originele staat en open voor publiek.


Fort dos Reis Magos   Fort dos Reis Magos   Fort dos Reis Magos   Fort dos Reis Magos   Fort dos Reis Magos